Free shipping NL from €30. Rest of Europe: €50
Free toothbrush on orders over €30
Shipped within 24 hours
Free returns

Hoe gebruik je een body bar?

We zijn er trots op: 100% plasticvrije body bars. Ze ruiken heerlijk en zien er super vrolijk uit. Toch blijken ze voor sommigen nog een mysterie. De volgende twee vragen horen we immers regelmatig: wat is het verschil met normale zeep en hoe gebruik je een body bar nou eigenlijk? Gelukkig weten wij er alles van en leggen we je in deze blog uit hoe jij je body bar het beste gebruikt.

Wat zijn body bars?

Eigenlijk is het heel simpel. Een body bar is een stuk zeep in vaste vorm. Zo’n blok net als vroeger? Precies, zoals de zeepblokken die iedereen gebruikte, maar dan toch nét iets anders. In tegenstelling tot normale zeep bevatten body bars namelijk uitsluitend natuurlijke producten.

Body bars zijn volledig vegan en vrij van parabenen en SLS, een chemisch schuimmiddel dat veelvuldig gebruikt wordt in cosmeticaproducten. Ze worden volgens een recept zonder palmolie met de hand gemaakt in Nederland, en geuren heerlijk door toegevoegde aromatische oliën. Bovendien zijn ze voor ieder haartype geschikt.

Hoe gebruik je een body bar?
Kokosnoot & Limoen Body Bar

Maar het grootste voordeel van douchegel in vaste vorm? Het antwoord ligt voor de hand. Er is geen plastic fles voor nodig. Dit maakt een body bar vele malen milieuvriendelijker dan de ouderwetse voorloper. Een andere mooie bijkomstigheid? Hij is super makkelijk mee te nemen! Zeg maar dag tegen lekkende plasticflessen en lange wachttijden bij de douane op het vliegveld.

Hoe gebruik je een body bar?

Wrijf de body bar tussen natte handen totdat het heerlijk gaat schuimen. Gebruik het schuim vervolgens om je lichaam mee te masseren. Laat even inwerken. Spoel vervolgens af voor een heerlijk schoon en fijn geurend resultaat. Het is trouwens ook een optie om de body bar zelf over je huid te masseren. Let er dan op dat je dit niet te lang op dezelfde plek doet. Je huid kan hierdoor droog gaan aanvoelen.

Toch een beetje last van een droge huid? Dat is zo opgelost. Geprakte avocado is namelijk een geweldige manier om je huid zijdezacht te laten aanvoelen. Smeer dit op je huid, laat het een paar minuten intrekken, even afspoelen en voilà! Je huid ziet er stralend uit en voelt weer zacht aan.

Hoe lang gebruik je een body bar?

Als je er goed voor zorgt, doet een body bar dat ook voor jou. 90-110 wasbeurten om precies te zijn, oftewel, ongeveer net zo lang als drie tot vier flessen douchegel.

Hoe zorg je er nou voor dat de jouwe zo effectief gaat zijn? Het is heel belangrijk om een body bar niet onder de douche te laten liggen. Door de vochtige omgeving gaat er anders veel zeep verloren en dat is natuurlijk zonde. Bewaar je body bar daarom droog en buiten de douche. Op een schoteltje of in een zakje bijvoorbeeld. Maar voor een optimaal resultaat kies je één van onze prachtige bamboe zeephouders. Deze zijn er speciaal voor gemaakt: met lekgaatjes die de bar snel doen laten opdrogen en antislipstickers die hem op zijn plek houden.

Vraag je je nu af waarom je er nog niet eerder eentje hebt uitgeprobeerd? Kijk hier welke jij graag zou uitproberen.

Overstappen op een body bar is onderdeel van het realiseren van een plasticvrije badkamer. Je leest hierover meer in onze blog met 7 tips voor een plasticvrije badkamer. Ben je benieuwd naar de andere tips? Klik dan hier.

hoe gebruik je een body bar
Argan olie & Rozemarijn Body Bar met Bamboe Zeephouder

Deze blog is deels geschreven door HappySoaps

usermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram